Δραστηριότητες

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αύγουστος 04, 2018

  Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ), στο Στρατόπεδο «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΝΤΑΛΙΠΗ» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της 30ης εκπαιδευτικής σειράς.

  Τα πτυχία επιδόθηκαν στους αποφοίτους Αξιωματικούς από τον  Επιτελάρχη του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αντώνιο Νομικό.

  Η ΣΔΙΕΠ, ως η Ανώτατη Σχολή Κλαδικής επιμόρφωσης των στελεχών του Στρατού Ξηράς, προετοιμάζει Αξιωματικούς όλων των Όπλων και Σωμάτων, ώστε να καταστούν άξιοι ηγέτες, Διοικητές και επιτελείς, με...

Αύγουστος 01, 2018

  Το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου 2018 τελέστηκε ο επίσημος εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Ιερό Ναό, του Στρατοπέδου «ΝΤΑΛΙΠΗ», στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

  Στις εκδηλώσεις παρέστησαν το Στρατιωτικό και Πολιτικό προσωπικού του Στρατηγείου της ΜΕΡΥΠ, της ΣΔΙΕΠ και του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.

Ιούλιος 24, 2018

   Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο μόνιμο προσωπικό και στους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς της 30ης Εκπαιδευτικής Σειράς, κατά την οποία:

- Τόνισε ότι η Διακλαδικότητα είναι μονόδρομος.

- Παρότρυνε τους σπουδαστές να εφαρμόσουν, στην καθημερινότητά τους, καινοτόμες ιδέες που καταδεικνύουν την αλλαγή νοοτροπίας.

- Χαρακτήρισε την αναβάθμιση της...

Ιούλιος 12, 2018

 Την Πέμπτη 12 Ιουλ 2018, ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης Ηλίας, Αρχηγός ΓΕΕΦ, επισκέφθηκε τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών.

   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αφού ενημερώθηκε από το Δκτή της Σχολής για τις εκπαιδευτικές δράσεις της, πραγματοποίησε ομιλία στο μόνιμο Προσωπικό και στους Σπουδαστές της 30ης Εκπαιδευτικής Σειράς κατά την οποία :

Εξήρε το έργο που επιτελείται στη Σχολή.Ανέπτυξε τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.Αναφέρθηκε στην ιστορία, την ίδρυση και την συγκρότηση της Εθνικής...