Δραστηριότητες

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νοέμβριος 29, 2018

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, ο Αντιστράτηγος  Μπίκος Δημήτριος, Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR, επισκέφθηκε τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησε ομιλία στους Σπουδαστές της 31ης Εκπαιδευτικής Σειράς και στο Προσωπικό της Σχολής κατά την οποία :

Μετέφερε χαιρετισμό του κ. Α/ΓΕΣ προς τους Σπουδαστές.Ανέπτυξε την ιστορική διαδρομή του Γ΄ΣΣ, τις ιδιαιτερότητες του ΘΕ Μακεδονίας – Ηπείρου και το πολυποίκιλο έργο του Σώματος, που δίνει ισχυρότατο μήνυμα αποτροπής.Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του θεσμού της εθνοφυλακής και τις εξαιρετικές δράσεις...
Νοέμβριος 26, 2018

     Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Στρατού Ξηράς, στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ», πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών του Οικονομικού – Γεωγραφικού Σώματος της 31ης Εκπαιδευτικής Σειράς.

 Μετά την παρακολούθηση της προβλεπόμενης εκπαίδευσης στην στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, έχουν διαμορφώσει ως Δκτές και Επιτελείς, την ικανότητα να ανταποκριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις ενός σύγχρονου και μελλοντικού επιχειρησιακού πεδίου.

Νοέμβριος 26, 2018

     Στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2018 διεξήχθη στο αμφιθέατρο της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών του Στρατού Ξηράς, σεμινάριο με θέμα «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ», το οποίο παρακολούθησαν οι σπουδαστές της 31ης Εκπαιδευτικής Σειράς, καθώς και η Διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής.

      Εισηγητές ήταν ο Αντγος ε.α κ. Κουτρής Σταύρος, ο Αντγος ε.α κ. Ματζάκος Ανδρέας και ο Υπτγος ε.α κ. Χατζηθεοφάνους Γεώργιος, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα:

Περί πολέμου – Φύση – Χαρακτήρας και Θεωρητικοί Πολέμου.Γενικές κατηγορίες πολέμου.Τα Αίτια του Πολέμου κατά Θουκιδίδη – Mogrenthau....
Νοέμβριος 16, 2018

   Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, ο Αντιστράτηγος  Νικόλαος Μανωλάκος, Διοικητής της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ», επισκέφθηκε τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών.

     Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αφού ενημερώθηκε  για τις εκπαιδευτικές δράσεις  της Σχολής, πραγματοποίησε ομιλία στο μόνιμο Προσωπικό και στους Σπουδαστές της 31ης Εκπαιδευτικής Σειράς κατά την οποία :

Μετέφερε χαιρετισμό του κ. Α/ΓΕΣ.Περιέγραψε τις ιδιαιτερότητες του επιχειρησιακού περιβάλλοντος της ΠΕ της ΑΣΔΕΝ.Επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας θετικού κλίματος με αποδέκτη τον κοινωνικό ιστό ως μέσο υπεράσπισης του κύρους των...